30 Ocak 2012 Pazartesi

Sosyal Medya Üzerine

 
  



  





    Şu son zamanlarda bağımlısı olduğumuz sosyal medya incelenmesi gereken bir konu..Nedir bu sosyal medya?Ne yapıyoruz? Bir bağımlılık mı?..
   Sosyal medyalar istediğimizi paylaşabildiğimiz, arkadaşlarımızla "sosyal" iletişimde bulanabildiğimiz ortamlardır. Diğer bir deyişle eskiden kalma bilgisayarla uğraşanın "asosyal" veya "dış dünyayla iletişimi kopuk" yargılarını çürüten kavram..
   Sosyal medya genelde çok eleştiri alabiliyor. Bağımlılık yapıyor vs. Örneğin Facebook'taki FarmVille vb. oyunlar; hem gençlere zaman kavramını eğlenerek öğretiyor hem de 7'den 70'e herkese sorumluluk bilinci aşılıyor. Tabi bu demek değil ki başından hiç kalkmayalım. Sakın çocuğu havuza düşünce "çocuğum havuza düştü kurtarıyorum" şeklinde tweet atan kişiyi ya da lavaboya gittiğinde Facebook durumuna "@lavoba" yazan kişileri savunduğumu sanmayın. Dikkatli kullanmamız gereken bir nimet sosyal medya..
   Sosyal medyada birçok şeyi paylaşıyoruz. Her şeyden önce şunu düşünmek gerek arkadaş listemdekilerin bunu görmesini istiyor muyum?Ya da arkadaş listenizdeki kişilere bakıp hangisiyle yüz yüzegelince konuşacak oldukça şeyin olduğunu düşünün. Bunlar çok önemli konular hele kişisel bilgilerin bu kadar önemli olduğu dönemde..
   Ayrıca şu son zamanlarda özellikle Facebook'ta bağlantılar üzerindeki daha doğrusu sahte bağlantılar üzerindeki dolandırıcılık giderek artmakta. Bu tür konularda oldukça dikkatli olmanızı öneriyorum. Çünkü bu devirde en ufak bir bilginiz bile çok kayba neden olabilir.
   Uzun lafın kısası: Unutmayın sosyal medya vitamin hapı gibidir; yararlı ama çok fazla kullanıldığında ölüme yol açan vitamin hapları gibi...

1 yorum:

  1. Hangi Mobil İşletim Sistemi İyidir? iOS mu Android mi?
    Cep telefonları; zamanın ilerlemesiyle özel bir ihtiyaç olmaktan çok, zorunlu bir ihtiyaç haline gelmiştir. Hal böyle olunca da kullanıcılar sürekli bir cep telefonu satın alma durumuna girmiştir. Piyasada o kadar çok telefon markası ve modeli vardır ki; artık seçim yapmak fazlasıyla zorlaşmıştır. Tabi ki telefon dünyasında ön plana çıkan iki telefon altyapısı vardır.
    https://www.teknodirek.com/hangi-mobil-i%CC%87s%CC%A7letim-sistemi-i%CC%87yidir-ios-mu-android-mi/

    YanıtlaSil