28 Ocak 2012 Cumartesi

.NET Platformu nedir?

  . NET Framework nedir? Bu Microsoft'un geliştirdiği bir uygulama geliştirme platformudur.Birde Microsoft'un ağzından dinleyelim:

  ".NET Framework, Microsoft tarafından geliştirilen, açık internet protokolleri ve standartları üzerine   kurulmuş komple bir uygulama geliştirme platformudur.
    Buradaki uygulama kavramının kapsamı çok geniştir. Bir masaüstü uygulamasından bir
web tarayıcı uygulamasına kadar her şey bu platform içinde düşünülmüştür ve desteklenmiştir. Bu uygulamaların birbirleriyle ve geliştirildiği ortam farketmeksizin dünyadaki tüm uygulamalarla
iletişimi için kolayca web servisleri oluşturulmasına imkân verilmiştir. Bu platform, işletim
sisteminden ve donanımdan daha üst seviyede  taşınabilir olarak tasarlanmıştır."
  
   .NET teknolojisi birçok programlama diline destek verir(ama Microsoft tarafından C# önerilir.İlerleyen yazılarda ona da değinelecek). Daha önceki yazılarda programların derlenmesini öğrenmiştik. .NET platformunda  yazılan kodlar  CIL'e derlenir yani ister bir uygulmayı VB.NET ile yazın isterseniz C# ile aynı ortak yapıda derleneceği için arada bir fark olmayacaktır. Ayrıca .NET platformu birçok avantajlara sahiptir. Çok geniş bir konu olduğu için burada sadece aklınızda bir fikir bırakacak şekilde bahsedebiliyorum.Çeşitli sitelerden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

ÖNERİLEN SİTELER:

1 yorum: